Tornar al podcast

1- Elemental estimat Watson, un element d’una altre historia (element, invent, frase…) aprofitat per crear-ne un altre,
2- Navalla Suïssa, conceptes comuns (deus, hipervelocitat…).
3- Intercanvi de cromos, elements de diverses histories per crear-ne una nova.
4- La escudella barrejada, una nova realitat agafant alguns elements d’una altre.
5- Joc de miralls, relacio coherent de la historia (realitats paral-leles, abans o despres de la historia coneguda…). Quines son les dues que no s’han vist reflexades en els fanfics? A quin dels fanfics li donarieu el 1, 2, 3, 4 o 5? A vosaltres de jugar.

La batalla dels Deus.

Els deus es varen reunir, al cim del Olimp. Zeus estava cabrejat, uns altres deus anaven a usurpar el seu tron. La guerra divina havia començat, els mortals aliens a aquesta guerra no en sabien res, ja que succeia en un altre planol. Els nous deus, anaven vestits de forma molt semblant i eren molt semblants. Llavors a que venia tant rebonbori per ser els nous deus que manarien sobre la humanitat?

Zeus rodejat per Jupiter, Mart exclamaba «Heu mort als meus germans, fills i al meu poble! Tindreu el meu tron, però mai sereu autentics deus. Els mortals us oblidaran. Trobaran nous deus i us oblidaran… Mentres jo sobreviure i em transformare, mentres vosaltres quedeu atrapats en aquest Mont sagrat». I així va ser com Zeus, va fugir de l’Olimp cedint el lloc a nous deus. Al cap d’uns segles, els deus varen començar a desapareixer misteriosament. Seria Zeus i la seva venjança? Va pensar Jupiter… No es possible.

 

Els viatges d’en Daniel Jackson

En Daniel, seguia tancat en la cova on va trobar inscripcions relacionades amb l’stargate. En Jack, en Kowalski i els demés havien marxat a la terra i tancat l’stargate. No en sabria mai mes d’ells. Ell a la terra estava mort, desaparegut, ja no existia. Que hi faria en la Terra, quan ningú creia en les seves investigacions? A mes l’exercit volia destruir a una civilització sencera sense ni tant sols conèixer si era o no una amenaça. Els hi era igual. Shauri, Scareb i Kazuf estaven preocupats. Shauri li portava menjar a la cova i es quedava una estona amb ell, però ell estava tancat en les seves investigacions. Volia conèixer altres mons, el potencial del stargate era massa gran per deixar-lo escapar. L’arqueòleg no estava disposat a deixar-ho escapar. La seva dona adormida al seu costat, va fer despertar de cop al Daniel. No podia seguir aïllat. Havia de dedicar unes hores a investigar les inscripcions però no podia tancar-se. Ara, era un home casat i formava part d’una tribu. Scareb havia entrenat a la gent del poble per defensar-se de possibles deus venjadors, que tornessin per venjar la mort d’en Ra.

Al cap d’un temps, Daniel, Scareb, Shau’ri i uns quants del poble, armats amb les armes dels deus, van decidir activar l’stargate. La combinació va obrir un portal cap a lo desconegut.

 

En Daniel i la cabina blava

En Daniel Jackson i els seus companys havien viatjat a un altre planeta, era de nit. El grup s’amagava i feia un petit campament al voltant del stargate. No sabien que s’hi trobarien. La nit era freda, en aquell planeta però l’ambient era respirable. Van aconseguir fer una foguera i fer guàrdia. Hi havia molts arbres.

En una primera exploració, Scareb troba una cabina blava, en Daniel Jackson s’apropa per examinar-la. Efectivament, es una cabina de policia dels anys 60 londinencs. Que hi feia tant lluny? La porta es va obrir i un home amb una vestimenta un pel extravagant surt per la porta. Scareb i la resta l’apunten amb les armes. Li pregunten sobre la seva identitat. Ell respon: Soc el doctor.

Qui es qui ?

La batalla dels deus: Es un fanfic de 2- navalla suíssa, ja que fa us de un concepte comú com es el tema dels déus classics grecs.

Els viatges d’en Daniel Jackson: Es un fanfic 5- Joc de miralls, tot i que podria semblar escudella barrejada, en realitat es considera una realitat alterna a la historia de stargate i les series, una continuació alternativa a la que plantegen les series d’stargate. Tot i que també es podria confondre amb 4- Escudella barrejada, agafar elements d’una ficció creada per crear-ne una altre. En aquest cas son massa elements com personatges, l’stargate, … com per poder-se considerar de escudella barrejada. Per esser escudella barrejada, hauria de ser el Daniel Jackson viatjant sol e introduint nous personatges per exemple. O potser viatjant només Scareb, Shauri i ell per l’stargate coneixent nous companys.

En Daniel i la cabina blava: Aqui es clarament 3- Intercanvi de cromos, ja que es fa servir la historia de stargate i molts elements de stargate i un parell d’elements de Doctor Who: La cabina blava i el personatge del doctor que surt al final dient: Soc el doctor.

I quins falten?

1- Elemental estimat Watson. Que ens caldria per crear-ne un així. Per exemple fer servir una màquina del temps més gran per dintre que per fora i que adopta qualsevol forma per adaptar-se a l’ambient. Inventada per un cièntific del futur de la terra i que arriba al nostre present, on la màquina ja perd la seva interdimensionalitat i es converteix en un element. El cientific intenta restaurar-ho al seu estat original per no alterar el passat, però ja es massa tard… Per exemple.

I quin es l’altre que falta?

4- Escudella barrejada. Seria crear una nova historia a partir d’una ja creada, agafant molt pocs elements, tant personatges, conceptes, … com per poder considerar un fanfic d’aquesta categoria.

Esperem que us hagi agradat el repte i us esperem en el pròxim Monrelat.